Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Tekgüzel yaptığı basın açıklamasında:

Bazı yayın organlarında ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan haberlerde, yeni il sağlık müdürü olarak göreve başlayan Dr Sıtkı Sönmez’e yönelik mesnetsiz ve dayanaksız habere yer verilmiş olup konuya ilişkin açıklama yapma gerekliliği hâsıl olmuştur.


Gerek yerel basının gerekse de kamuoyunun övgüyle bahsettiği, tüm çocuklarını depremde şehit vermiş kendisi ise yaralı kurtulmuş akabinde ise hiç vakit kaybetmeden işinin başına dönen Dr Sıtkı Sönmez hakkındaki iddiaları kabul etmiyoruz.
Sizlere afet sonrası yapılan samimi bir yorumu alıntılayarak konuyu ifade etmek isterim. “Bir kişiyi daha yaşama döndürebilmek adına uykuyu unutuyor, kendini Hatay insanına hizmete veriyor.

Yüzündeki gülümseme ve tebessüm hiç eksilmiyor. Yanına gelen hastalarla ilgilenirken acısını karşısındakine hissettirmemek için olağanüstü bir gayret sarf ediyor. Gelen hastanın kimliği onu hiç ilgilendirmiyor, O sadece görevine odaklanıyor ve o günlerde gayreti ve yaşadıklarıyla Hataylıların gönlünde ayrı bir yer tutuyor.”  
Evet acımız büyük ancak soruşturmalar neticesinde ortaya çıkacak olan bir konuyu bugün maalesef üzülerek görüyoruz ki siyasi linç kampanyasına çevirmek hak mücadelesi değildir.

Acıyı Siyasete Alet Etmeyin

THY pilotu uçuş sırasında hayatını kaybetti THY pilotu uçuş sırasında hayatını kaybetti

Acımız büyük hepimiz bu acıyı yaşadık ancak acı ile öfkeyi, öfkelenip kin duymayı kin duyup hak arama mücadelesini birbirine karıştırıp haksız, mesnetsiz, iftira niteliğinde suçlamalar üzülerek ifade etmek isterim ki acıyı kullanıp mağduru oynayıp intikam alma hâli hastalıklı bir dışavurumdur. Acınız acımızdır samimi Hak arama mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayız tek bir şartımız var lütfen acıyı siyasete alet etmeyin.
İnancımızı yitirmeden, soğuk kanlılığımızı ve sükunetimizi kaybetmeden çok daha iyi bir şekilde bu süreci atlatacağımıza olan inancım sonsuzdur.
Bu tip paylaşımların insanlar tarafından da artık kabul görmediği, değerler bütünü açısından da ayrıca hiçbir kefeye girmeyecek bu tip haberlerin ana mantığının çamur at izi kalsın olduğunu ne yazık ki görmüş bulunmaktayız.
Konunun her açıdan da takipçisi olacağımızı siz değerli kamuoyu ile paylaşmak isteriz. İfadelerine yer verdi.