CHP'li İlgezdi, tomografi çekimlerinde kullanılan bir maddenin Hastane Bilgi Yönetimi Sisteminde göründüğü ancak hastane deposunda bulunmadığı ve gelen hastaların üzerine fazladan yazıldığı iddialarına ilişkin TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

 İlgezdi, yaptığı açıklamada:

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli bir personel ulaşarak durumu anlattı. Meclise verdiği dilekçeyi sunan personel konuya ilişkin şikayette bulunduğu için görev yeri değiştirilmiş. İlgili hastanede sendikaların iş yeri temsilcileri de durumu ihbar ettikleri için hastane içinde göre yerleri değiştiriliyor ve mobbinge maruz kalıyorlar. Yolsuzluğun boyutu ortalama 15 milyon Türk Lirası. 15 milyon Türk Lirası mali değere sahip olan Kopaq kontrast madde Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi’nde ama hastane deposunda yok. Kopaq isimli bu madde ilaçlı tomografi çekimlerinde kullanılmakta ve bu maddenin 1 flakonun fiyatı bin lira. İddia edilen yolsuzluğun bilançosu 15 milyon Türk Lirası, böylesi iddiaların olması dahi dehşet verici.

Cenaze töreninde ölmediği anlaşılan ancak kaldırıldığı hastanede vefat eden kişi defnedildi Cenaze töreninde ölmediği anlaşılan ancak kaldırıldığı hastanede vefat eden kişi defnedildi

Haber kanalımız hastane yönetimi ile yaptığı görüşmede:

Haber kanalımız tarafından Hastane Müdürü ile konu hakkında yapılan görüşmede; bahse konunun iki yıllık bir konu olduğu hastanenin sayıştay denetiminden geçtiği, böyle bir konunun olma ihtimalinin imkansız olduğu belirtildi.