Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada:

Bölgemizde ve ötesinde neredeyse her sabah gözlerimizi yeni bir krize açıyoruz.

Hükûmet olarak bu olumsuz iklime rağmen hedeflerimizden kopmuyoruz. Evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras olan Türkiye Yüzyılı’nın inşası için yoğun bir çabanın içindeyiz.

Geçen hafta yerli ve millî haberleşme uydumuz Türksat 6A’nın uzay yolculuğu 8 Temmuz’da fiilen başladı. Yeni uydumuz, test yörüngesine 23 Temmuz’da ulaşacak; doğrulamaların ardından da 3 ay sonra operasyona alacağız.

Sağlık-Sen, Gazze'de 986 sağlık çalışanının öldürülmesine ilişkin rapor yayımladı: Sağlık-Sen, Gazze'de 986 sağlık çalışanının öldürülmesine ilişkin rapor yayımladı:

6 Şubat depremlerinde yıkılan şehirlerimizin yeniden imarı, gündemimizin en tepesindeki yerini korumaktadır. Şimdiye kadar 76 binden fazla afet konutunu hak sahiplerine teslim ettik, inşallah çok yakında bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Hedefimiz, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimatını gerçekleştirmektir.

İnşallah 2025 senesi bitmeden önce evine girmeyen hiçbir depremzede kardeşimizi bırakmayacağız. Afetzede kardeşlerim şunu çok iyi bilsin: Şahsımızın ve hükûmetimizin bir eli daima deprem bölgesinin üzerindedir.

Yapılan işleri, karşılaşılan sıkıntıları anbean takip ediyoruz. Depremin yıktığı şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmadan gönlümüz rahat etmeyecek. Deprem bölgesinde yaşayan insanlarımızla aramıza kimseyi sokmamakta da kararlıyız.Açıklamasında bulundu