Edinilen bilgilere göre, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yaşayan 2 aylık Hamza D. isimli bebek, fenalaşması üzerine ailesi tarafından Sincik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada ilk tedavisi yapılan ve entübe edilen Hamza bebek daha sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Yoğun Bakım Uzmanı Dr. G.Ö tarafından MEKİCKS MV200 cihazının temin edilmesi ve çocukta uygulanarak tedaviye başlanmasını istedi. Cihazın temin edilmesi için rapor hazırlayan Dr. Ö, raporu aileye vererek hastane yönetimine iletmesini ve bu cihazın biran önce alınması gerektiğini belirtti.

Raporla beraber hastane yönetimine başvuran Hamza bebeğin babası T.D, cihaza ihtiyaçlarının olduğunu ve temin edilmesi gerektiğini söylemesi üzerine iddiaya göre hastane yönetimi çocuğun durumunun iyi olduğunu ve cihaza ihtiyaç olmadığını belirtti.

Çocuğun daha çok fenalaşması üzerine cihazın günler sonra temin edildiğini cihaz gelene kadar çocuğun hayatını kaybettiğini ve durumu savcılığa taşıdığını vurgulayan baba T.D, “2 aylık bebeğim gece 2 sularında Adıyaman'ın Sincik ilçesinde entübe edilerek Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada da yoğun bakıma alındı ve bir cihazın gelmemesi yüzünden vefat ettiğini belirtti.

Dr. Ö Açıklamada bulundu

 Dr. G.Ö, “Cihazı ilk istendiği zaman değil de son gün temin etmeleri yüzünden cihazın hastaya verilemediğini belirterek Ben daha önceden de cihaz yada farklı şeyler talep ettiğimde yönetim sıkıntı yapıyordu ve ben de bu yüzden genelde aileleri yönlendirerek işleri hızlandırmaya çalışıyordum dedi. Daha önceden de bir hasta için talepte bulunduğumda hastane yönetimi almamıştı ama aileyi yönlendirdiğimde o istediğim şey aynı gün alınmıştı. Ben de o yüzden artık kendim değil aileleri direk yönlendirerek daha hızlı alınmasını sağlıyordum” şeklinde konuştu. Dr. G.Ö açıklamasında cihaz gelseydi hasta yaşardı diye düşünüyorum şeklinde açıklamada bulundu.

Sağlık-Sen, Gazze'de 986 sağlık çalışanının öldürülmesine ilişkin rapor yayımladı: Sağlık-Sen, Gazze'de 986 sağlık çalışanının öldürülmesine ilişkin rapor yayımladı:

Yaşanan olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başladığı bilgisine ulaşıldı.