Hekim Birliği Sendikası Başkanı Dr. Yakup Gökhan Doğramacı Hatay Şubesi Olağan Genel Kurul Öncesinde sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu:

Başkan Doğramacı yaptığı paylaşımda:

Buradaki depremzede Meslektaşlarımız, yıkılan kenti yeniden küllerinden doğurmaya hazırlar. Onlarca ve fakat çözümden uzak olmayan sorunları var..

Sorunlardan da çok umutları var. - Herşeyden önce sağlıklı bir iletişim kurmak istiyorlar. Müdürlük, siyasi ve bürokratik mücadelenin parçası olmak istemiyorlar. -

Yıkılan bu kentin Antalya, Eskişehir gibi 2. Bölge olması akla ve vicdana sığmaz. 5.veya 6. Bölge olması gerekir. - Malzeme yok, işlem yok, teşvik yok. Deprem bölgesinde görev yapan hekimler, ülkedeki en düşük teşvikleri alıyor. -

Temel yaşam koşulları bile tam olarak karşılamayan depremzeler, performans derdine düşürülmemelidir. Ek ödemeleri tavandan ödenmeli, aile hekimleri cezalardan muaf tutulmalıdır.

- Malzeme olmadığından hasta bakılamıyor, islem yapılamıyor. Halen konteynırlarda hizmet veriliyor.. Sağlıklı hizmet için uygun şartlarda, tıbbi cihaz ve malzemeler tedarik edilmelidir.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatının yüzde 54'ü tamamlandı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatının yüzde 54'ü tamamlandı

- Başhekim yardımcıları istifa ediyor, hekimler istifa ediyor, mecburiye gelen kaçıyor. En kısa surede 4924 kadroları açılmalıdır. Daha onlarca sorun var ancak bunlar basit ve en hızlı şekilde çözüm bekleyen, en acil sorunlar..

Sizlerden umut ve çözüm bekliyoruz. Açıklamasında bulundu