CHP'li Suiçmez, Sağlık Bakanlığının normal doğumla ilgili paylaşımını eleştirdi CHP'li Suiçmez, Sağlık Bakanlığının normal doğumla ilgili paylaşımını eleştirdi

Genel Başkan Doğan,Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan 3+1 statüsündeki sağlık profesyonellerinin yer değişikliği taleplerini toplamak ve iletmek amacıyla yeni bir platformu hizmete sunduklarını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan 3+1’li sağlık profesyonellerinin yer değişikliği (Becayiş) yapabilmesi için “Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu”nu hizmete sunduk.

Bu platform ile hızlı ve güvenilir bir şekilde toplanan yer değişikliği talepleri, Cumhurbaşkanlığı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ve Sağlık Bakanlığı’na iletileceğiz. Sağlık-Sen olarak bu çalışma ile amacımız;

Sağlık Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli statüde çalışanların yer değişikliği sorununun çözülmesi, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yer alan karşılıklı yer değişikliği (becayiş) düzenlemesini etkinleştirmekle birlikte alınan taleplerin daha hızlı ve güvenilir şekilde karar mercilerine iletilmesidir.

Platformu duyurmamızın üzerinden daha bir kaç saat geçmesine rağmen yüzlerce başvuru aldık.

Biz popülizm yapmıyoruz. Sorunları doğru tespit edip; kimseyi kandırmadan, yanlış yönlendirme yapmadan, gerçekçi çözümler üretiyoruz. Bu çalışmamız da bunun en önemli örneklerinden biri.

https://sbtalep.sagliksen.org.tr