Hatay Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Mustafa Tekgüzel Reyhanlı Devlet Hastanesi bahçesinde yapımı planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hakkında basın açıklaması düzenledi.

Başkan Tekgüzel yaptığı açıklamada:

2011 yılında Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Ülkemize sığınan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının ağırlıklı olarak sığındıkları ilçelerin başında Suriye sınırında bulunan Reyhanlı ilçemiz gelmektedir.
06.02.2023 tarihinde yaşanan asrın felaketinde ise en çok ilimiz zarar görmüş olup bazı ilçelerimizde ciddi yıkımlar meydana gelmiştir.

Yaşanan afetten az etkilenen Reyhanlı ilçemizde ise yine yoğun nüfus hareketliliği yaşanmış ve buna bağlı olarak nüfus artışı meydana gelmiştir.
Tüm bu nüfus artışları sonrası Reyhanlı Devlet Hastanesi kapasitesinin üzerinde hizmet vermeye başlamış olup bu durumun ileriki dönemlerde ek hizmet binasına ihtiyaç duyuracağı da aşikardır.

Hastane Otoparkına yeni bina yapılması ambulans girişleri dahil sağlık hizmet alan ve veren herkesi etkileyecek


Artan nüfusa karşılık hastane otoparkının yetersiz kaldığı, hastane acil servisinin bahçesine yani otopark olarak kullanılan alana Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi planlandığını öğrenmiş bulunmaktayız. 


Planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bu alana yapılması trafik çilesini kat ve kat arttıracaktır. Hasta, hasta yakını ve personelin mağduriyetine sebebiyet verecek olup en önemlisi ise bu durumun 112 acil ambulanslarının giriş-çıkışına engel olacağı öngörülmektedir.


Artan nüfusa bağlı olarak artan otopark ihtiyacı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bu alana yapılması ile birlikte yine kat ve kat artacaktır.


Başkan Tekgüzel, Sendikamızın sosyal sorumluluğu gereği açıklama yapılmasına gerek olunan konuyla ilgili önerimiz ise yatırıma alınan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yerinin eski Reyhanlı Devlet Hastanesi bölgesine yapılmasıdır. 


Hem yukarıda bahsi geçen olumsuz tablonun önüne geçilecek hemde o bölgeye yatırım yapılarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacaktır.
Konunun tüm taraflarca yeniden gözden geçirmesi önem arz etmektedir, açıklamasında bulundu.

Reyhanlı

Cenaze töreninde ölmediği anlaşılan ancak kaldırıldığı hastanede vefat eden kişi defnedildi Cenaze töreninde ölmediği anlaşılan ancak kaldırıldığı hastanede vefat eden kişi defnedildi