Hekim Birliği artan şiddet olaylarına dikkat çekerek açıklamada bulundu: 

Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Londra seferi öncesinde, bir yolcu kabin ekibine hakaret ederek olay çıkardı.

Bu yolcu, adli işlemlerin yanı sıra THY tarafından kara listeye alındı ve gelecekteki uçuşlardan men edildi. Peki, uçuş güvenliği için alınan bu önlemler, neden sağlık alanında uygulanmıyor?

Tıpkı havayolu çalışanlarında, yurt dışındaki sağlık uygulamalarında olduğu gibi, ülkemiz hekimlerinin de güvenliği öncelikli olmalıdır.

 Can Güvenliği Tehlikesi

Son yıllarda artan hekimlere yönelik şiddet vakaları, hekimlerimizin can güvenliğini tehdit ediyor. Daha fazla hekimimizi kaybetmek istemiyoruz.

Bir yolcu uçuş güvenliğini riske attığında kara listeye alınıyorsa, hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza ve sağlık kurumlarımıza da dolaylı olarak hastalarımıza zarar veren bu fail, sağlık teröristleri de benzer şekilde kara listeye alınmalıdır.

Erzurum Valisi Çiftçi'den palyatif hastalarına moral ziyareti Erzurum Valisi Çiftçi'den palyatif hastalarına moral ziyareti

Kara liste kapsamında bu faillere, Randevu ve SGK kısıtlamaları gibi idari yaptırımlar uygulanmalıdır.

Sağlık Bakanlığında, kara liste uygulanmasının bir an önce yürürlüğe girmesini öncelikli olarak talep ediyoruz! açıklmasında bulundu.