Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından yapılan açıklamada:

Oluşan enflasyon farkı üzerinden memur ve memur emeklileri için açıklanan yılın ikinci yarısında geçerli olacak %19,31'lik zam oranı kaygıyı dindirmemiştir. Hissedilen enflasyon rakamları ile piyasa gerçekleri örtüşmüyor.

Piyasa koşulları dikkate alınmalı emekli ve memur için şartlar zorlanmalıdır. Fahiş kira artışını engelleyen %25'lik sınırın uygulamadan kaldırılması, memurların barınma problemini tetikleyebilecek bir adımdır.

Özellikle büyükşehirler ve sahil şeritleri memuru zorluyor. Seçim öncesi gündeme gelen kira yardımı tekrar gündeme alınmalıdır diyoruz.

Yeni vergi yasasında, vergilendirme politikaları yeniden gözden geçirilmeli ve doğrudan vergi ile dolaylı vergi oranları yer değiştirmelidir.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatının yüzde 54'ü tamamlandı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatının yüzde 54'ü tamamlandı

Vergi; sabit geliri olanın, bordro mahkumunun radara yakalandığı, yüksek gelir elde edenlerin ise bir yolunu bulup kaçtığı bir düzenek olmaktan çıkmalıdır.

Gelir dağılımı adaleti için vergilendirmede adalet son derece önemlidir. Kamu görevlileri için vergi oranı 5-10-15 şeklinde yeniden düzenlenmeli ve sabitlenmelidir. Açıklmasında bulundu.