Başkan Öztürk yaptığı açıklamada: Tüm kamuoyunun da bildiği üzere bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen “Yenidoğan Çetesi” ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. 

Bu canilere yargı tarafından en ağır cezaların verileceğinden en ufak bir şüphemiz yoktur. 
Biliyoruz ki bu insanlık dışı varlıkların bebeklere yönelik gerçekleştirdiği suçlar gerek Sağlık Bakanlığımız, gerek İçişleri ve Adalet Bakanlıklarımız tarafından titizlikle incelenmektedir. 

CHP Genel Başkanı Özel : Hastanelere El Koyalım CHP Genel Başkanı Özel : Hastanelere El Koyalım

CİMER ihbarı ile ortaya çıkarılan ve ardından Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun talimatıyla çökertilen bu insanlıktan nasibini almamış çete devlet organlarının başarılı çalışmalarıyla çöplüğe atılmıştır.

Bu alçak çetenin çökertilmesi sürecinde gösterdiği başarıdan dolayı başta Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu olmak üzere, İçişleri ve Adalet Bakanlığı teşkilatlarına Sağlık-Sen olarak teşekkür ediyoruz. 

İnsanlık düşmanı bu tür çete ve örgütlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletin soluğunu ensesinde hissedeceklerinin bilinmesini isteriz. Bu tür kötü niyetli caniler sebebiyle, özveriyle görevini yerine getiren, insanların hayatını kurtaran ve şifa dağıtan sağlık çalışanlarımızın töhmet altında kalmasına izin vermeyeceğiz. İfadelerini kullandı.

F C7 F4861 8 F0 E 46 A2 9624 01064 D8 D E D78