Toplu Sözleşme masasında “OLMAZ” denilen tekliflerimizin müzakere/mücadele sonucu olduğunu gördük fakat “OLUR” denilerek kazanıma dönüştürdüğümüz hükümlerin toplu sözleşme hükmü yok sayılarak doğrudan engellendiğini yeni görüyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ile yaptığımız görüşmede toplu sözleşme hükmüne rağmen;

Mahkeme TÜİK’ten Memur Maaşları İçin Enflasyon Belgelerini İstedi Mahkeme TÜİK’ten Memur Maaşları İçin Enflasyon Belgelerini İstedi

Servis Hizmeti,Koruyucu Giyim ve Fazla Çalışma Ücreti  kazanımlarımızın engellenmesinin hukuka aykırı olduğunu, bu durumu yargıya taşıdığımızı, kazanımların hukuk devleti ilkesi gereğince engellenmemesi gerektiğini ifade ettik. Sn. Bakanın bu konudaki haklılığımızı gördüğünü müşahede ettik.

2021 yılında çıkarılan Tasarruf Tedbirleri kapsamında yer verilen Servis Hizmetine yönelik “kurumların birlikte ihale etmeleri” gibi tavsiye ve öneri niteliğinde olan düzenleme; 2024 yılında çıkarılan Tasarruf Tedbirlerinde “servis hizmeti sonlandırılacak” dayatmasıyla doğrudan Anayasa, Uluslararası Sözleşmeler ve 4688 sayılı Kanuna aykırı olacak şekilde düzenleniyor.

Servis Hizmeti 10 yıla yakın süredir sorunsuz, eksiksiz ve tereddütsüz uygulanarak; başta kamu görevlilerimiz olmak üzere sosyal hayatın bütün bireylerini olumlu etkileyen bir kazanımdır.

Servis hizmetine ilişkin sözleşmelerin yenilenmemesi tasarruf değil aksine sosyal maliyet üretmektedir. 10 başlıkta Servis Hizmeti kazanımımız hakkında bilinmesi gerekenleri ve gerçekleri sıralıyoruz.

Anayasa, Uluslararası Sözleşmeler, 4688 sayılı Kanun ve toplu sözleşme taraflarının kararlarına aykırı hareket edilmeyeceğine, servis sözleşmelerinin yenilenmesi noktasında kurumlara serbestlik tanınacağına, toplu sözleşme hükümlerine uygun hareket edilmesi noktasında hassas davranılacağına inanıyorum. Aksi bir durum; hukuka riayet etmemek, taraf olarak atılan imzayı inkar etmek olacaktır.

Ser