Sağlık-Sen, Gazze'de 986 sağlık çalışanının öldürülmesine ilişkin rapor yayımladı: Sağlık-Sen, Gazze'de 986 sağlık çalışanının öldürülmesine ilişkin rapor yayımladı:

Ordubakış internet haber kanalında yer alan iddilar daha neler duyacağız dedirtti. Haber kanalının Ordu İl Sağlık Müdürü Dursun Tüzün hakkında yaptığı haber ve sorduğu sorular şok etkisi yarattı. Haberi olduğu şekliyle yayınlıyoruz.

İşte o haber:

Dr. Dursun Tüzün'e sorular!

Gazetemizde yakın geçmişte Dursun Tüzün ile ilgili köşe yazarımız İsa Koç bazı konuları gündeme getirmişti. Yazının içeriğinde hekimlik dönemine ait başarı durumundan bahsedilmişti.

Başarı grafiği pek parlak olmayan birini Ordu iline kim, ne maksatla Tokat'tan getirerek sağlık il müdürü yapmıştır? Ordu kamuoyunun merakını ifade etmişti.

Tokat'tan getirdiği Dr. Özerhan Özer'in, Dr. Ömer Tok'un, Dr. Dursun Tüzün ile benzer bir cemaat ekibi şüphesi olduğu yönündeki kamuoyundaki duyumlar yazıda anlatılmıştı.

Dursun Tüzün'ün Ordu sağlık il müdürlüğündeki başarı grafiği, vasat bir görüntüsü ortadayken nasıl oldu da Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesine kadrolu öğretim görevlisi olarak alındı? Üstelik hem üniversitede, hem sağlık il müdürlüğünde iki ayrı kurumda olması sağlık hizmetlerinde aksamalara neden olacağı belliyken.

Hangi güç veya ilişkiler bu durumu dizayn etmiştir.

Sağlık müdürü Dursun'u gündemimize almamıza neden olan geçmişte yaşanan bir olaydır.

Şöyle ki:

Ordu ilinde bulunan milliyetçi-ülkücü kurumların temsilcileri Dursun'u ziyaret esnasında yaşadıkları "NAHOŞ" bir diyaloğa sebepledir.

Ziyaret yapan kurum temsilcileri Dursun'a Cumhur ittifakı ortağı olan bizler, yeterliliği olan arkadaşlarımızın sağlık il müdürlüğü bünyesinde etkin görevler almasını talep ediyorlar.

Dursun cevaben kurum temsilcilerine atamalarda kayırmacılık yapamayacağını liyakatlı olanları göreve getirdiğini ifade ediyor.

Bu cevap üzerine ziyaretteki kurum temsilcileri örnek isimler vererek hak edilmeyen, yapılan atamaları gündeme getiriyorlar ve ayrılırlarken Dursun'a bu konuşmaları üst makamlara taşıyacağız diyorlar.

Dursun'da cevaben kurum temsilcilerine gidin isterseniz "BAŞBUĞUNUZA ŞİKAYET EDİN" diyerek absürt bir cevap veriyor.

Dursun'un bu lakayt cevabı nedeniyle sorularımızı soruyoruz.
-Dursun, Sen! 2019'da vatan haini Can Dündar'ın Türk askerinin IŞİD mücadelesini hafife alan, sulandıran paylaşımını neden retweet yaptın?
-Dursun, Sen! 2014'te yaptığın paylaşımda FETÖ'nün sosyal medyada kara kutusu "FUAT AVNİ"ye hsyk seçimlerini nasıl yorumluyorsun diye niçin sordun?
-Dursun, Sen! Tokat'tan getirdiğin muhteremlerden Dr. Özerhan Özer'de sizle aynı paralel düşüncelerde görünmesi ilginç değil mi?
-Dr Özerhan 2013'te paylaştığı tweet'te sağlık bakanı müsteşarı etiketleyerek, hükümetin sağlık politikalarını eleştiriyor olduğu ortadayken şimdi ne değişti de Tokat'tan geldin Ordu'da etkin görev aldın?

Size 3 şıklı cevap anahtarı veriyoruz.

A) Dün dündür, bugün bugündür.
B) Cihat yapıyoruz takiye yapmalıyız.
C) Hiçbiri

Cevap sizin, karar ORDU HALKININDIR.

Kaynak: ordubakis.com.tr

Ordu5

Ordu2