TÜSEB Başkanı olarak göreve başlayan Prof. Dr. Ümit KERVAN; “bizlere verilen bu çok değerli emaneti bilgi ve birikimimizle daha ileriye taşımaya gayret edeceğiz” dedi. Ülkemizin sağlık bilim ve teknolojileri alanındaki sürdürülebilir ve istikrarlı büyümesine katkı sağlamak amacı doğrultusunda TÜSEB’in rolüne değinen Prof. Dr. KERVAN “Ar-Ge ve Ür-Ge odaklı sağlık atmosferinin yerli ve milli gelişimini desteklemek üzere bilim insanlarımıza ve araştırmacılarımıza değerli bir platform oluşturan TÜSEB, bu vizyon doğrultusunda ülkemiz için son derece stratejik öneme sahip bir kurumdur. Halihazırda 30 bilimsel alanda 142 üniversitede toplam 3221 akademisyen ve 2300 bursiyer desteği ile 1300 Ar-Ge projesini desteklemeye devam eden TÜSEB, fikirden ürüne kadar olan tüm süreçte ülkemize değer kazandıracak girişimleri hayata geçirilmesine imkân sağlamaktadır. Bizler de bu çerçevede gerekli olan tüm koşulların sağlanması noktasında T.C. Sağlık Bakanlığımızın ilgili tüm birimleriyle tam bir entegrasyon ve iş birliği içerisinde yürütmeyi hedeflemekteyiz” dedi. Bu süreçte akademi camiamız başta olmak üzere sağlık bilim ve teknolojileri alanındaki tüm paydaşlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğimizi belirten Prof. Dr. KERVAN “yeni dönemin ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını” temenni etti.
Prof. Dr. Ümit KERVAN
TÜSEB Başkanı olarak göreve başlayan Prof. Dr. Ümit KERVAN, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden üçüncülük derecesi ile 2001 yılında mezun oldu. 2002-2007 yılları arasında Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’nde Asistanlık yapan Prof. Dr. KERVAN, 2007 yılında İsviçre’de bulunan Cenevre Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde misafir asistan olarak görev aldı. 2007-2009 yıllarında Mardin Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetini tamamlayarak, 2009’da Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’nde Uzman Doktor olan Prof. Dr. Ümit KERVAN, aynı hastanede 2010-2013 yıllarında Başasistanlık görevini yürütürken, 2013-2017 yıllarında ise Eğitim Görevlisi olarak çalışmalarını sürdürdü. 2011-2012’de Kalp-Akciğer Nakli- Yapay Kalp Cihazları Eğitimini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kalp Akciğer Nakli Kliniği’nde alan Prof. Dr. KERVAN, Pulmoner Tromboendarterektomi Eğitimini ise Kaliforniya Üniversitesi San Diego, Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’nde 2014 yılında tamamladı.
2009 yılında başladığı T.C Sağlık Bakanlığı Kardiyoloji-Kalp Damar Cerrahisi (Kalp Merkezleri) Koordinatörlük görevini halen yürüten Prof. Dr. KERVAN, 2019 yılından itibaren ise, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Şehir Hastanesi, Yüksek İhtisas Kalp Damar Cerrahisinde Kalp Nakli Sorumlusu ve Eğitim Sorumlusu olarak görevlerini yürütmektedir. Halihazırda Sağlık Bı̇lı̇mlerı̇ Ünı̇versı̇tesı̇, Hamı̇dı̇ye Sağlık Bı̇lı̇mlerı̇ Enstı̇tüsü, Organ Nakli Koordinatörlüğü Bölüm Başkanlığı görevine devam eden Prof. Dr. KERVAN, 2021 yılından itibaren T.C. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) üyesidir.
Yapay zekâ destekli kalp nakli, kalp-akciğer nakli, kalp yetmezliği cerrahisi, aort cerrahisi ve kalp merkezi kliniklerinin yapılanması gibi alanlarda faaliyetleri bulunan Prof. Dr. Ümit KERVAN, yurt içi ve yurt dışında birçok önemli bilimsel kurul ve kuruluşlarda aktif roller üstlenmektedir. Ülkemizde çeşitli idari görevleri de sürdüren Prof. Dr. KERVAN’ın çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel yayın, bildiri, kitap editörlüğü ve kitap bölüm yazıları bulunmaktadır. Proje çalışmalarıyla patent ve lisansları bulunan Prof. Dr. KERVAN halen T.C Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Şehir Hastanesi, Yüksek İhtisas Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’nde Öğretim Görevlisi, Eğitim Sorumlusu ve Kalp Nakli Kliniği Sorumlusu olarak çalışmalarına devam etmektedir.