Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 2017 yılında icra edilen Fırat Kalkanı Harekatı esnasında El-Bab’da düzenlenen operasyonda yaralanarak gazi olan Denizlili S.G.’nin refakatçi değişimi nedeniyle tartıştığı güvenlik görevlileri tarafından yere yatırıldığı anlara ait görüntüler büyük tepki toplamıştı.

Gazi

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikasından açıklama

Terör gazisi S.G. ile PAÜ Hastanelerinde görevli güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbedeyle ilgili olarak, güvenlik görevlilerinin bağlı olduğu Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikasından da bir açıklama yapıldı. Olay anına ait hastane güvenlik kamerası kayıtlarına yer verilen açıklamada, olayları karşı tarafından başlattığı ileri sürüldü. Açıklamada, Videoda yansıyan tamamen çalışan ve üyemiz olan güvenliklerimizi zan altında bırakmaktadır. Olay gazi olduğunu söyleyen kişi tarafından başlatılmıştır.

Bu ülke için kan akıtan yara alan ve hayatta olan herkese saygımız sonsuzdur. Fakat bu gazi ünvanının arkasına sığınarak kamulardaki düzeni bozmaya hak kazanamaz. Kişinin yakınları hastasının olduğunu durumunu anlattığında yardımcı olanacağını fakat toplu şekilde çıkmak istediklerini buna karşı çıkartmak istemeyen güvenlik personellerimize hakaret etmesi sonucunda gazi ünvanı verilen kişinin gelip hakaret etmesi sonucunda sağduyulu davranıp güvenlik görevlilerimizin durumu yatıştırmaya çalışmaya kalksa da gazi ünvanına sahip olan kişinin ilk yumruk ve tekme atarak güvenlik görevlilerimizi darp etmiştir. Bu husus karşısında güvenlik görevlilerimiz kamudaki düzeni bozan kişiyi etkisiz hale getirebilmek için müdahale de bulunmuştur.

Beyin Ölümü Gerçekleşen Sağlık Çalışanının Organları 4 Kişiye Umut Oldu Beyin Ölümü Gerçekleşen Sağlık Çalışanının Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Bu müdahale doğrultusunda videoyu yarım çekerek kamuoyuna servis etmiştir. Videonun tamamında da bu anlaşılmaktadır. Kimse gazi ünvanını kullanarak kamu düzenini bozmayı haketmez gazi ünvanını bu kadar baside indirgeyemez. Bizler gazilerimize son derece saygılı ve onlara yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız fakat bunu farklı yere çekerek lans etmediği sürece. Videoda görülen şudur ki kimse bir ünvanı kullanarak kamu düzenini bozmaya kalkmasın kalkıyorsa da olayın aslını da paylaşsın ki takdiri kamuoyuna bırakalım. Takdir yüce Türk milletinindir” dedi.

 Üniversite Gaziye Yönelik Saldırıyı Kınadı

PAÜ Rektörlüğü, saldırıyı kınadı. Üniversitenin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, olaya karışan 4 özel güvenlik görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı belirtilerek, “Pamukkale Üniversitesi yönetimi olarak Üniversitemiz Hastanelerinde gazimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan olay ile ilgili kişi ya da kişiler hakkında soruşturma yapılmakta olup gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz” denildi.