"Ekim, kasım aralık aylarından itibaren özellikle şubat, mart ayına kadar üst solunum yolu enfeksiyonları, bulaşıcı hastalıklar, kapalı alanlar ve hava şartlarından dolayı artar genelde. Böyle anormal bir artışımız yok, her dönemde olduğu gibi doğal seyrediyor. Biz Türkiye sağlık sisteminde anlık veri takiplerimizle ve her olayı, hastalığı uygulamalarımızla kontrol ederek yöneten bir sistemimiz var. Onun için şu anda bu üst solunum enfeksiyonlarıyla ilgili anormal durum, artış yok, normal, mevsimlik şehir halinde."

Siteler Sağlık Kabini Uygulaması

Sitelere sağlık kabini uygulamasına ilişkin soruya da Memişoğlu, "Özellikle aile sağlığı merkezleriyle ilgili Türkiye'de hem standartlarımızı yükseltmemiz hem kurumsal yapıları kuvvetlendirmemiz hem de özellikle yer konusunda sıkıntılarımız olan bölgelerde çeşitli çözüm arayışı içindeyiz.

CHP'li Suiçmez, Sağlık Bakanlığının normal doğumla ilgili paylaşımını eleştirdi CHP'li Suiçmez, Sağlık Bakanlığının normal doğumla ilgili paylaşımını eleştirdi

Çünkü aile sağlığı merkezlerini güçlendirmemiz, aynı zamanda onlara yenilerini ilave etmek durumundayız. Çünkü temel sağlık, koruyucu sağlık esasında hastalanmadan sağlığımızı yönetmek, aynı zamanda insanlara en yakın yerde sağlık hizmetini sunan alanlardır.

Özellikle eczaneler ve aile sağlığı merkezlerimiz mahallede, sokakta insanlarımızın sağlık kültürünü arttırmak aynı zamanda hastalanmadan sağlığını korumanın yöntemlerini öğretmekle mükellefler. Çok önemli birimlerimiz, bunlara değer veriyoruz, daha kurumsallaştırıp, destekleyeceğiz." yanıtını verdi.

Memişoğlu, Türkiye'nin dünyaya model olmuş bir sağlık sistemine sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA