Mecburi Hizmete İhtiyaç Var

Bir milletvekilinin "Doktorların mecburi hizmeti kaldırılmalı" yönündeki görüşünü iletmesine karşılık Memişoğlu, herkese sağlık hizmetinin ulaştırılmasının önemine, şu an bu ihtiyacın devam ettiğine vurgu yaptı.

Bakan Memişoğlu, "İnsan hakları bağlamında, eğer bir yerde sağlık hizmetine ihtiyaç varsa, devletin sosyal politikası kapsamında biz bu insanları orada hizmet vermekle mesul kılarız. Bu konuda eğer böyle sağlık hizmeti ihtiyacı kalmazsa mecburi hizmeti öncelikli kaldırmak isteriz ama şu anda ihtiyacımız var, bu ihtiyacın bittiği durumda biz elimizden geleni yaparız ancak bu yakın bir zaman gibi gözükmüyor" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Medtronic İnovasyon Merkezi'nin açılışında konuştu Sağlık Bakanı Memişoğlu, Medtronic İnovasyon Merkezi'nin açılışında konuştu

Şehir Hastaneleri

Komisyondaki bazı milletvekillerince şehir hastanelerine 'müteahhidin işlettiği hastane' yönünde benzetmeler yapılmasının, şehir hastanelerinin kamu-özel ortaklığında nasıl çalıştığının bilinmemesinden kaynaklandığını, bu işletme modelinin belki de yeterince iyi anlatılamadığını ifade eden Memişoğlu, bunu düzelteceklerini söyledi.

Bakan Memişoğlu, şehir hastanelerinin patronunun, sağlık hizmeti sorumluluğunu üstlenenin tamamen Sağlık Bakanlığı olduğunu vurguladı.