Genel Müdür Şentürk, üniversite hastanelerinde çalışanlara yer değişikliği hakkı verilmesi konusunda Cumhurbaşkanlığı’nın ve YÖK’ün koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu ve Mustafa Irgatoğlu, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk’ü ziyaret etti.

Ziyarette sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin gündemindeki birçok konu Sağlık-Sen Yönetimi tarafından gündeme getirildi. 

Üniversite Hastanelerinde Görev Yapanlara Yer Değişikliği Hakkı Verilmesi Gündeme Geldi

Görüşmede ana gündem maddesi olan üniversite hastanelerinde çalışanlara yer değişikliği hakkı verilmesi oldu. 

Üniversite hastanelerinde çalışanlara yer değişikliği hakkı verilmesi konusunda büyük bir beklenti olduğunu dile getiren Genel Başkan Doğan, Sağlık-Sen Üniversite Hastaneleri Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu’na gelen eşleşmeleri Genel Müdür Şentürk ile paylaştı. 

Genel Müdür Şentürk de üniversite hastanelerinde çalışanlara yer değişikliği hakkı verilmesi konusunda Cumhurbaşkanlığı’nın ve YÖK’ün koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

3+1’liler İçin Hazırlanan Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu Hakkında Bilgi Verildi

Görüşmede Doğan, Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan 3+1’li sağlık profesyonellerinin yer değişikliği (Becayiş) yapabilmesine yönelik hazırladıkları Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu hakkında da bilgi verdi. 

3+1 sisteminden dolayı sözleşmeli personelin 4 yıl tayin talebinde bulunamadığına dikkat çeken Doğan, Sağlık Bakanlığı’ndan becayişin önünün açılmasını istedi ve önerilerini dile getirdi. 

Öte yandan Sağlık-Sen Yönetimi, Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerine yönelik taleplerinin olduğu listeyi de Genel Müdür Şentürk ile paylaştı. 

Talep Listesinde Yer Alan ve Dikkat Çeken Maddeler Şu Şekilde 

- Sağlık profesyonellerinin giydiği forma 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarında olduğu gibi özel görev kıyafeti sayılmalı.

-2024 ve 2025 yıllarını Kapsayan 7.Dönem Toplu Sözleşme’nin Sağlık ve Sosyal Hizmet Koluna İlişkin Üçüncü Bölümü’nün 25.maddesin ile Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinin ekli Ek-3A sayılı tablonun 12 inci sırasında yer alan sağlık hizmetleri ile ekti Ek-3B sayılı tablonun 11 inci sırasında yer alan sağlık hizmetleri sınıfı için 0,32 olarak belirlenen taban ödeme katsayıları 0,37 olarak uygulanmıştır. Ancak mezkur tablolarda sağlık hizmetleri sınıfında ayrı olarak “diğer lisansiyerler” kısmında yer alan diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, çocuk gelişimcisi, sosyal çalışmacı, biyolog gibi sağlık hizmetleri sınıfında bulunan unvanlar bu artıştan yararlanamamıştır. Diğer lisansiyerler sırasında bulunan sağlık hizmetleri sınıfı çalışanlarının da taban ödeme katsayıları artırılmalıdır.

-Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın taşra teşkilatında ek ders karşılığında görev yapan öğretmen, sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog vb. meslek elemanları bulunmaktadır. Ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları düşük ücretlerle görev yapmakta ve saat başı ücret almalarından dolayı hastalık veya izin durumunda ücretlerinde kesinti yapılmaktadır. Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin E. 2024/3432 - K. 2024/3432 numaralı kararında ek ders karşılığı çalışanların kamu görevlileri sendikalarına üye olabilmesine karar verilmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ek ders karşılığı çalışan meslek elemanlarının kadrolu istihdamı için çalışma başlatmış, mevcut çalışma Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Bakanlık tarafından sunulmuştur. Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nün desteği ve katkılarıyla ek ders karşılığı çalışanların kadrolu istihdamı sağlanarak yıllardır yaşadıkları mağduriyetlere son verilmelidir.

-Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanlar, eğitim durumlarına göre genel idare hizmetler kadrolarına atanmaları sağlanmalıdır.

Mahkeme TÜİK’ten Memur Maaşları İçin Enflasyon Belgelerini İstedi Mahkeme TÜİK’ten Memur Maaşları İçin Enflasyon Belgelerini İstedi

-Cumhurbaşkanlığınca, gerekli görülmesi halinde kamu çalışanlarına resmi ve dini bayram günlerine ilave genel idari izin verilmektedir. Resmi ve dini bayram tatili sebebiyle verilen idari izin günlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme’nin sağlık ve sosyal hizmet koluna ilişkin üçüncü bölüm 42 nci maddesine istinaden çalıştıkları süre ile orantılı olarak izin verileceği, izin verilememesi halinde nöbet ücreti verileceği hüküm altına alınmıştır. Ancak idari izin günlerinde görev yapan sağlık çalışanları, idari izin günlerinde izinli sayılmamaları sebebiyle ya çalıştıkları sürenin iznini alamamış ya da bu uygulama nöbet ücretlerinin eksik hesaplanmasına sebep olmuştur. Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu çalışanlarına verilecek idari izinlerde mesai saatlerinin hesaplanması hususunu da kapsayan bir düzenleme yapılarak idari izin günlerinde çalışanların hak kayıplarının önüne geçilmelidir.