Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı Sağlık Bakanı Memişoğlu ile görüşmesinden sonra basın açıklamasında bulundu.

"Sağlık çalışanlarının iş yükü hafifletilmeli"

Bakan Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu Bakan Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu


Sağlık -Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile görüşerek, sağlık çalışanlarının sorunlarını iletti ve çözüm önerilerini sundu.


Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldi. Bakan Memişoğlu Gaziantep ziyareti kapsamında Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı ile de görüştü. Sağlık-Sen Şube Başkanı Arayıcı, Bakan Memişoğlu'na sağlık çalışanlarının sorunlarını anlattı ve Sağlık-Sen'in çözüm önerilerini sundu. 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Başkan Arayıcı, sağlık çalışanlarının iş yükünün azaltılması, mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi, hizmetli kadrosunda olanların genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi,Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve aile hekimlerinin  sorunları ile ilgili konularda bilgi verdiğini söyledi.

Sağlık-Sen'in Aile Hekimliği Yönetmelik Taslağına dair taleplerini de iletten Başkan Arayıcı, şunları söyledi:


"Acilen sağlık personeli alımı yapılması ve çalışanlarımızın iş yükünün azaltılmasını talep ediyoruz. Çalışan ile arasına mesafe koyan, sağlık çalışanlarımızı önemsemeyen idarecilerin yerlerine acilen daha liyakatli idarecilerimizin göreve getirilmesini istiyoruz.

Meslek ve görev tanımlarının ayrıntılı şekilde ele alınmasını bekliyoruz. 


3+1'li arkadaşlarımız için becayiş hakkının ivedilikle hayata geçirilmesi başta olmak üzere birçok talebinizin yer aldığı dosyayı Sayın Bakanımıza teslim ettik." İfadelerinde bulundu.

Antep2-1Antep3-1