Doğan ziyarette, bundan sonraki sağlık personeli alımlarının 4/A kadrolu istihdam modeliyle yapılması gerektiğini söyledi ve mevcut 3+1’liler için de Sağlık-Sen’in “Becayiş” önerisini gündeme getirdi.
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Öztürk’ü ziyaret eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Mustafa Irgatoğlu, sağlık profesyonellerinin taleplerini iletti.
3+1 Sistemi Gündeme Geldi
Görüşmede ana gündem maddesi 3+1 sisteminden kaynaklanan sorunlar oldu.
Doğan, bundan sonraki sağlık personeli alımlarının 4/A kadrolu istihdam modeliyle yapılması gerektiğine dikkat çekti.
3+1 istihdam modeli dolayısıyla sağlık profesyonellerinin mağduriyetler yaşadığını ifade eden Doğan, bu süreçte de karşılıklı yer değiştirme (Becayiş) yapılabilmesinin önünün açılmasını istedi.
Becayiş için Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu’nu kurduklarını ve buradaki verileri daha önce kendisi ile paylaştıklarını hatırlatan Doğan, bu talebin karşılanması ile sahada büyük bir memnuniyet oluşacağını dile getirdi.
Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne Yönelik Talepler Paylaşıldı
Sağlık Bakanlığı tarafından yeni yayımlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne yönelik sorunları da Genel Müdür Öztürk’e anlatan Doğan, Yönetmeliği yönelik talepleri paylaştı.
“Bu yıl içinde 50 Bin Atama Yapılmalı”
Bu yıl içinde yapılacak Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı’nda yeteri kadar kadronun ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Doğan, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliği’nin revize edilmesi gerektiğini de kaydetti.
Sağlık profesyonellerinin giydiği forma ve önlüğün özel görev kıyafeti sayılması gerektiğine de vurgu yapan Doğan, tüm sağlık profesyonellerinin taban ve teşvik ek ödemesinin artırılması için çalışma yapılmasını talep etti.
Bu yıl içinde en az 50 bin sağlık personeli atanmasının zorunlu olduğuna vurgu yapan Doğan, atama yapılması ile sağlık profesyonellerinin iş yükünün azalacağına dikkat çekti.
112 Çalışanlarının Sorunları da Dile Getirildi
Doğan, 112’de görevli ATT ve paramediklerin teşvik ek ödemelerinin artırılması ve 112 çalışanlarının yemek ücretlerinin günümüz ekonomik şartlarına göre güncellenmesi gerektiğini de ifade etti.
Ambulans şoförlüğü görevinde bulunan ATT, paramedik ve sağlık memuruna verilen sürücü farkının artırılması gerektiğini de vurgulayan Doğan, 112 ambulanslarının kasko/sigorta işlemlerine araçların değer kaybının da dahil edilmesi gerektiğini dile getirdi.