Sağlık-Sen’in 1 Kasım 2024 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliği her boyutuyla incelediğini dile getiren Doğan, memnuniyet oranı, akılcı ilaç, ödemeler, kronik hastaların takibi gibi birçok konuda yapılan düzenlemelerin bazı mağduriyetlere neden olabileceğine dikkat çekti.

Yönetmelikte yer alan bazı maddelerin ise kafa karışıklığına sebebiyet verdiğini kaydeden Doğan, bu maddeler için de bakanlık tarafından yönerge marifetiyle düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. 

Öte yandan Doğan, aile sağlığı hemşire ve ebelerine yönelik yapılan teşvik ödemeler için de yeni bir düzenleme yapılması konusunu gündeme getirdi. 

Ayrıca Doğan, Sağlık-Sen tarafından yayımlanan "Aile Hekimlerinin Güncel Sorunları ve Gelecek Perspektifi Çalıştayı” Sonuç Raporu ile Aile Sağlığı Çalışanları Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” Sonuç Raporunu da Genel Müdür Demirkol’a sundu. 

Sağlık-Sen’in Talep Ettiği Düzenlemeler Şu Şekilde:

-Entegre Sağlık Hizmeti Sunulan Merkezlerde tutulmayan nöbetlerden kesinti yapılmaması,

-Hasta memnuniyeti kriterinin subjektif bir veri niteliğinde olması dolayısıyla suistimale de açık olacağı göz önüne alınarak iptal edilmesi,

-HYP'nin sadeleştirilerek güncellenmesi ve iş yükünün azaltılması,

-Son 6 ayda birime müracaat etmeyen nüfus oranı için kesinti yapılmaması,

-Vatandaşların, aile hekimi yerine hastanelere başvuruda bulunması halinde, aile hekimine yapılacak teşvik ödemesinden kesintiye sebep olan maddenin yeniden düzenlenmesi,

Sağlık Sen Başkanından Sağlık Bakanına Mektup Sağlık Sen Başkanından Sağlık Bakanına Mektup

-Akılcı İlaç kullanım oranlarına göre kesinti ya da ek ödeme uygulamasının yeniden değerlendirilmesi,

-Aile hekimleri ile hastane arasında entegrasyonu sağlayacak bir sistemin oluşturulması,

-İl Sağlık Müdürlüklerinde “Aşı Reddi Komisyonu” kurulması.