ILO Türkiye Ofisi’nde gerçekleştirilen ziyarette Genel Başkan Doğan, ülkede görevli sağlık profesyonellerinin çalışma koşulları ve özlük haklarıyla ilgili bilgi verdi. Türkiye’deki sağlık çalışanlarının donanımına ve bilgisine dikkat çeken Doğan, özellikle COVID-19 döneminde başta hekim ve hemşire olmak üzere sağlık çalışanlarının vermiş olduğu hizmetin dünyaya örnek olduğunu anlattı. 

Doğan, Sağlık-Sen olarak sağlık profesyonellerinin özlük ve mali haklarını daha ileriye taşıma gayesinde olduklarını vurguladı.  

Sağlık-Sen’den ILO’ya Ziyaret


“Dünyada Hemşire Sayısı Yetersiz”

Hastalık, pandemi, savaş ve göç olaylarının giderek arttığına dikkat çeken Doğan, tüm bu faktörlerin de dikkate alındığında dünyadaki hemşire sayısının yetersiz olduğunu ve gelecekte bunun probleme dönüşeceğini belirtti. 

Gelişen ve değişen sağlık hizmeti sunumunda sağlık insan gücünün artık çok önemli olduğunu kaydeden Doğan, nitelikli sağlık hizmet sunumu için hemşire başta olmak üzere tüm sağlık branşlarında istihdamın artırılması gerektiğini vurguladı. 

Öte yandan Doğan, Sağlık-Sen olarak hemşirelere yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

ILO Türkiye Ofisi Direktörü Hassan ise hemşirelerin çalışma koşullarının ILO’nun öncelikli konuları arasında olduğunu kaydederek, mesleğe yönelik daha çok yatırım yapılması ve daha iyi çalışma şartları sunulması gerektiğini bildirdi. 

 

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatının yüzde 54'ü tamamlandı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatının yüzde 54'ü tamamlandı
Sağlık-Sen’den ILO’ya Ziyaret