Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı’nda görevli sertifikalı personelin teşvik ek ödemelerinde gerçekleştirilen ek katsayı uygulamasının, üniversitelerde görev yapan sertifikalı personele de uygulanması için YÖK’e başvuru yaptı.

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu imzalı yazılı başvuruda, sağlık profesyonellerinin motivasyonlarının artırılmasına yönelik teşvik ek ödeme getirildiği hatırlatıldı. Başvuruda, Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastaneleri arasında farklı yönetmelik hükümlerinden kaynaklı uygulama farklılıkları bulunduğuna dikkat çekildi. 

“Ek Ödemenin Hesaplanmasında Uygulanacak Kriterler Aynı Olmalı”

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’ne göre sertifika sahibi olan personelin, sertifikasına uygun hizmet sunum alanında görev yapması durumunda mevcut katsayısına 0,10 katsayı eklendiği vurgulanan başvuruda, sertifikasına uygun birimde görev yapan personele verilecek katsayı uygulaması YÖK’ün ilgili yönetmeliğinde yer almadığı için üniversite hastanelerinde uygulanmadığı belirtildi. 

“Sağlık hizmetlerinde çalışanlar, farklı kamu kurumlarında görev yapsalar da, sağlık hizmetinin sunumu açısından ayrı görevleri yerine getirmektedir. Sağlık Bakanlığı ile üniversitelerin ek ödeme yönetmelikleri farklı olsa da, ek ödemenin hesaplanmasında uygulanacak kriterler aynı veya benzer nitelikte olmalıdır” denilen başvuruda, YÖK’ün ilgili yönetmeliğinde düzenleme yapılması gerektiği kaydedildi. 

Beyin Ölümü Gerçekleşen Sağlık Çalışanının Organları 4 Kişiye Umut Oldu Beyin Ölümü Gerçekleşen Sağlık Çalışanının Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Başvuruda, üniversitelerin tıp ve diş hekimliği fakülteleri ile sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde görev yapan personelin teşvik ek ödemelerinin hesaplanmasında, Sağlık Bakanlığı’nda uygulandığı gibi sertifikasına uygun hizmet biriminde görev yapan sertifika sahibi çalışanlara, ek katsayı verilmesi talep edildi.