Bursa'da ambulansın önünü kesip sürücüyü darbeden 1 kişi tutuklandı Bursa'da ambulansın önünü kesip sürücüyü darbeden 1 kişi tutuklandı

Genel Başkan Doğruyol yaptığı açıklamada;

İlgili kanunlara gereği il temsilciliği yazımızı yazıp, kurumun evrak kaydından geçiriyoruz. Evrak kayıttan geçen evrak resmiyete geçmiş oluyor.

Kanunlar, genelgeler ve yönetmelikler gereği sendika yöneticileri basına beyanat verebilir ve açıklama yapabilir.

Kahramanmaraş il sağlık müdürlüğü il temsilcimizi basına beyanat verdi diye tedbir amaçlı iki ay açığa alıyor ve il temsilcimizi tüzel kişiliğini dikkate almadan memur olarak açığa alıyor.

1-İl sağlık müdürü bir memur hakkında bir işlem yapacaksa önce memurun sıfatlarını bilmek zorundadır.

2-Anlaşılıyor ki, kurumunuza giren evraktan bi habersiniz.

3- ihtimaldir ki, Valilik makamını da yanlış bilgilendirme yaparak yanıltıyor ve il temsilcimizin açığa alınmasıyla ilgili onay alıyorsunuz.

4-il temsilcimizi açığa alarak 4688 sayılı yasaya, ilgili başbakanlık genelgelerine ve TCK 118 maddeye aykırı hareket ettiğini düşünerek tüm yasal süreçleri başlattık.

Temennimiz odur ki, yapılan yanlıştan bir an önce dönülsün. Ve Cuma günü tüm sendikalarımızı davet ederek bir açıklama yapmayı planlıyoruz.

Bu gün adaleti katledenlerin, yarın katlettikleri asaleti arayacaklarından hiç bir şüphemiz yoktur. İfadelerine yer verdi.

Evrak1

Evrak 2