696 Sayılı KHK’nın ürettiği sorunların başında gelen tayin yasağının çözümü konusunda Sendikamızın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Öz sağlık İş yaptığı açıklamada açıklamada:

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatının yüzde 54'ü tamamlandı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatının yüzde 54'ü tamamlandı

Tayin yasağına ilkin hazırlanan raporu ve Sendikamızın çözüm önerilerini TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir’e sundu.
Komisyon Üyesi Aldemir ile TBMM’de bir araya gelen Genel Başkan Yardımcımız Adem Yavuz, 696 Sayı KHK’nın tayin ile ilgili hükmünün Anayasa’nın ilgili pek çok maddesine aykırı olduğunu ifade ederken, taşerondan kadroya geçen işçilerin diğer eski kadrolu ve İŞKUR üzerinden kadro alan işçilere göre adil ve eşit olmayan bir uygulama ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Tayin yasağı sebebiyle aile birlikteliklerinin bozulduğuna ve bu işçiler arasında boşanma oranlarının hızla arttığına dikkat çeken Genel Başkan Yardımcımız Yavuz, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir’den konunun TBMM çatısı altında ivedilikle çözüme kavuşturulması adına destek istedi.

Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Cüneyt Aldemir’de konuya ilişkin olarak hem bakanlık hem de TBMM’deki ilgili komisyonlar nezdinde yapılacak çalışmalarla bizzat ilgileneceğini ifade etti.

Screenshot 2024 07 26 16 03 37 767 Edit Com.android.chrome