Soruşturma kapsamında doktorun, kısa bir sürede yüklü miktarda para kazanmak için hastalarını görmeden binlerce e-reçete yazdığı ortaya çıktı.
İddianameye göre, Sağlık Bakanlığı’nın incelemeleri sonucunda, Karaduman’ın 2023 yılının Şubat ve Eylül ayları arasında yurtdışında bulunduğu dönemlerde bile e-reçete düzenlemeye devam ettiği belirlendi. Karaduman’ın sadece 7 ay içinde toplam 7 bin 71 e-reçete yazdığı ve bu işlemlerden haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Doktorun, devlete tanınan ilaç yazma yetkisini kötüye kullanarak, uyuşturucu madde ticareti yapan kişilerle iş birliği yaptığı belirtildi.
Karaduman ifadesinde, yazdığı her reçete için ortalama 3 bin TL aldığını, maddi durumu iyi olmayan kişilerden ise 2 bin-2 bin 500 TL talep ettiğini söyledi. Doktor, kimseye ücretsiz reçete yazmadığını ve bu işten yüksek kazanç elde ettiği için daha fazla reçete yazmaya başladığını itiraf etti. "Ayda 70-80 bin dolar, hatta 100 bin dolara kadar kazandım. 5 aylık süreçte toplam 350-360 bin dolar elde ettim" ifadelerini kullandı.
Soruşturma sırasında ele geçirilen WhatsApp yazışmaları, Karaduman ve diğer sanıkların uyuşturucu reçetesi ticaretindeki rolünü net bir şekilde ortaya koydu. Yazışmalarda, e-reçetelerin düzenlenmesi ve ödemelerin yapılmasıyla ilgili detayların yer aldığı öğrenildi.