Yaman, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 2021 tarihinden bu yana yürürlükte olan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin değiştirilmesi için bir taslak hazırlandığını ifade etti.

Bu taslak çalışmanın "zaten güvencesiz çalışan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için daha da güvencesiz ve keyfiyete dayalı bir düzeni dayattığını" öne süren Yaman, "Aile hekimlerinin sözleşme yenilemelerindeki şartların belirsizleştiğini." kaydetti.

"Yenidoğan çetesine" ilişkin iddianame hazırlandı "Yenidoğan çetesine" ilişkin iddianame hazırlandı

Sağlık Bakanlığının temel görevlerinden olan sağlık okur-yazarlığını artırma, gereksiz ve fazla ilaç kullanımını engelleyici politikalar ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesi sorumluluğunun, taslak yönetmelikle aile hekimine yüklendiğini ifade eden Yaman, "Doğru yöntem, kamuya ait binalarda, kamu kadrolarında, tek kalemde emekliliğe yansıyan yüksek özlük haklarıyla, en fazla 2000 kişilik nüfusla, meslek ilkelerine ve etiğine uygun bir çalışma modelidir." diye konuştu.

Yaman, çalışanın haklarını, güvenliğini ve memnuniyetini gözetmeyen tasarıların sürdürülebilir olmadığını, taslağın geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA